Mii de suceveni au protestat în faţa Prefecturii Suceava, pentru cauza soţilor Bodnariu

0
100
FOTO: Dănuţ Zuzeac

FOTO: Dănuţ Zuzeac

Circa 4.000 de persoane au protestat sâmbătă la prânz în centrul Sucevei împotriva deciziei autorităţilor de protecţie a copilului din Norvegia de a le lua soţilor Bodnariu cei cinci copii.

Cel mai mare protest organizat în ultimii ani, în municipiul Suceava, s-a produs astăzi, 16 ianuarie 2016, în faţa Prefecturii Suceava. Circa 4.000 de oameni s-au adunat în centrul oraşului reşedinţă de judeţ pentru a susţine familia Bodnariu, relatează Adevărul.

La acest protest, ce a început la ora 11.00 şi a durat până în jurul orei 13.00, au luat parte în special familii şi membri ai bisericilor neo – protestante din Suceava, incluzând numeroşi tineri şi copii. Printre cei prezenţi s-au numărat şi senatorii suceveni Steliana Miron şi Ovidiu Donţu.

„Am venit pentru că fiul meu cel mare, în vârstă de 10 ani, mi-a spus să mergem pentru ca nu cumva Protecţia Copilului să ne ia şi pe noi şi să ajungem nefericiţi”,
a declarat o femeie prezentă la protest.

 

 „Suntem aici pentru familia Bodnariu şi Nan, precum şi pentru celelalte familii de români cărora le-au fost răpiţi copii de către statul norvegian”, a declarat un alt participant la miting.

 

Aproape 4.000 de persoane au semnat o scrisoare deschisă ce îi este destinată ministrului Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, pe care organizatorii protestului i-au înmânat-o prefectului judeţului Suceava, Constantin Harasim, ca reprezentat al Guvernului în teritoriu.

 

Citește continuarea pe Adevărul

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments