Nereguli la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani. DNA Iași verifică modul în care a fost derulat un proiect european

0
116

Procurorii Direcției Naționale de Anticorupția Iași verifică în aceste zile implementarea unui proiect european la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani.

 

Este vorba despre un proiect Leonardo IVT care s-a desfășurat în anul 2014, la care au participat  28 de elevi și 4 profesori ai Colegiului Național „Mihail Sadoveanu”.

 

Acesta a fost finanțat printr-un  grant de 97.800 de euro, bani proveniți din fonduri europene. Conform NewsPascani.com, acțiunea procurorilor a fost făcută în urma unui denunț formulat de un cadru didactic al colegiului.

 

Petrică Angheluș, profesor de sport, a povestit că în anul 2014 a aflat de la o serie de elevi implicați în acest proiect că au primit mai puțin bani decât li se cuvinea. Aceștia au făcut o deplasare, în cadrul proiectului, în orașul Rende din Italia. Pentru activitatea lor din proiect ar fi trebuit să primească în jur de 600 de euro, însă deși au semnat că ar fi primit acei bani, în realitate au primit de la organizatori doar 200 de euro.

 

Din acești bani au fost obligați să returneze 50 de euro, iar de alți 50 de euro li s-ar fi impus să cumpere cărți pe care să le doneze bibliotectii.

 

Profesorul Angheluș a mai precizat că au fost părinți care s-au declarat nemulțumiți de această practică, însă atunci când au sunat la profesorul coordonator, Angela Cășeriu, aceasta le-ar fi spus că dacă nu le convine să-și retragă copilul din proiect.

 

Carmen Dimitriu, directorul Colefiului Național „Mihail Sadoveanu” nu a dorit să comenteze situația și nu a dorit să confirme sau să infirme dacă a fost chemată la DNA pentru audieri. Aceaeași poziție a avut-o și Angela Cășeriu.

 

O parte din elevii și cadrele didactice implicate în acest proiect au fost audiate, alții urmând să meargă în perioada următoare.

 

(Sursa: NewsPascani.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments