Noi tensiuni în Cisiordania. Doi palestinieni care au agresat doi soldaţi israelieni, UCIŞI

0
58
FOTO: haaretz.com

FOTO:  haaretz.com

Soldați israelieni aflați la post la un baraj rutier în Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de Israel, au fost ținta unei tentative de atac cu cuțit, cei doi agresori palestinieni fiind uciși, a anunțat armata israeliană.

 

Atacul s-a produs în nordul Văii Iordanului, a precizat un purtător de cuvânt al armatei militar. De la 1 octombrie, atacurile precum și violențele între palestinieni și forțele de securitate israeliene s-au soldat cu 22 de morți de partea israeliană și 146 de cea palestiniană. Un american și un eritreean au fost de asemenea uciși, potrivit publika.md.

 

Armata israeliană a demolat în noaptea de vineri spre sâmbătă în satul Surda, în apropiere de Hebron, în Cisiordania ocupată, casa unui palestinian care a fost ucis după ce a atacat și ucis un soldat și un rabin israelieni în orașul vechi din Ierusalim, la 3 octombrie, a adăugat purtătorul de cuvânt.

 

Demolarea caselor autorilor de atacuri de către autoritățile israeliene este controversată, apărătorii drepturilor omului denunțând o formă de pedeapsă colectivă.

 

 

 

(Sursa: publika.md)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentExplozie într-o cantină din centrul Chișinăului: cel puțin 17 persoane au avut de suferit
Articolul următorPreşedinţia va cheltui aproape 300.000 lei pe întreţinerea şi reparaţiile maşinilor
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments