Nu vă duceți la concursul ANCOM: candidează fiul șefului. Dinastia Grigore controlează Comunicațiile ieșene

0
1582

Chiar și sub mandatul tehnocraților, beizadelele moștenesc posturile publice plătite cu mii de euro. Dacă tata a dus un trai pe vătrai, de ce să nu o facă şi fiul? La ANCOM se întăreşte dinastia Grigore: tata, fiul, vărul şi verişoara. Salariile sunt printre cele mai mari din sectorul bugetar.

 

Concurs cu dedicaţie pentru beizadeaua fostului director ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administraţie şi Reglementare în Comunicaţii) – Direcţia Regională Iaşi. Emilian Grigore, fiul fostului director al instituţiei, Dan Grigore, este unicul candidat în cadrul unui concurs pentru ocuparea postului de expert în cadrul Serviciului de Autorizări al Direcţiei.

 

Concursul, în parohia tăticului

Legătura de rudenie cu fostul director este confirmată de surse din cadrul instituţiei. „Am aflat şi eu astăzi când am văzut numele. Nu la noi se fac înscrierile astea. Nu a fost angajat la noi până acum”, a spus, pentru 7EST, o sursă din ANCOM Iaşi.

Până pe data de 22 ianuarie trebuiau depuse dosarele de înscriere. După ce dosarele au fost analizate la Bucureşti, s-a hotărât că dosarul lui Emilian Grigore poate fi introdus în concurs, acesta fiind unicul candidat. În cadrul unei discuţii cu directorul Regionalei Iaşi, Ovidiu Bejenaru, acesta a precizat că în perioada următoare, concursul se va desfăşura la sediul instituţiei din Iaşi.

Miza financiară a acestui post este una destul de importantă. Salariul este de aproximativ 4.000 de lei, plus un loc călduţ în sectorul bugetar.

 

În multe instituţii bugetare aceeaşi familie se întinde, pas cu pas, prin concursuri dubioase

Luna viitoare treaba-i rezolvată

Condiţiile de participare sunt destul de lejere pentru absolvenţii unei facultăţi de profil. Trebuie să deţină studii universitare în domeniul inginerie electronică şi telecomunicaţii sau domeniul inginerie electrică şi energetică, cursuri în domeniul radiocomunicaţiilor sau al comunicaţiilor electronice, să deţină cunoştinţe IT de bază şi de limbă străină, nivel mediu.

Examenul scris este programat pentru data de 15 februarie, ora 10.30. Interviul va fi programat după afişarea rezultatelor de la proba scrisă.

 

Încă două rudă ale fostului director

Dacă va câştiga concursul, Emilian Grigore se va întâlni cu vărul său, Georgian Grigore, ce ocupă în acest moment postul de şef Serviciu Monitorizare Spectru.

Conform declaraţiei de avere, Georgian Grigore câştigă anual 64.541 lei. Şi soţia acestuia, Claudia Petronela Grigore, lucrează tot la ANCOM, pentru un venit anual de 52.843 lei. Cei doi soţi deţin un teren intravilan de 1.434 metri pătraţi, situat în comuna Aroneanu, un apartament în Iaşi de 50 de metri pătraţi, un autoturism KIA cumpărat în 2008, dar şi conturi bancare în care se regăsesc aproximativ 200.000 de lei. Totodată, trebuie să achite la ING Bank suma de 39.000 lei şi 10.552 lei către Dorina şi Constantin Maftei.

 

 

 Liliana Neagu şi Claudia Petronela Grigore lucrează cu soţii la ANCOM

La ANCOM, „cumetriile” au devenit o regulă

7EST a prezentat în trecut alte angajaări dubioase la ANCOM. Astfel, soţia lui Costi Neagu, fost director al instituţiei, a fost angajată într-o funcţie de expert. Neagu a apărat-o pe soţia sa, explicând că aceasta este calificată pentru postul respectiv şi că nu deţine o funcţie de conducere. Anterior, Liliana Neagu lucrase la Omega Tehnoton, unde câştiga pe an 15.000 de lei. După ce s-a angajat la ANCOM, venitul ei s-a dublat.

 

Citește și De ce am pierdut Capitala Culturală. Juriul european ne-a spus în față: Iașul trăiește în secolul al XIX-lea

 

Şefi din Primărie şi CJ, pe listă

Cumetriile sunt prezente şi în alte instituţii, nu numai la ANCOM. De exemplu, cât a fost director în Primăria Iaşi, Cosmin Coman şi-a promovat fosta soţie, Maria Gabriela, în funcţia de coordonator la Tehnopolis, instituţie subordonată şi Primăriei. Fosta soţie câştiga 3.200 de lei pe lună.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei a reuşit să-şi infiltreze cumnata la o instituţie pe care o monitoriza prin fişa postului. Gabriela Roxana Vişinari a intrat prin concurs pe postul de medic specialist de la spitalul Cuza Vodă, instituţie subordonată Consiliului Judeţean. Cumnata a concurat singură, după retragerea unui contracandidat. Salariul pe care îl primeşte este de 2.800 de lei. Adomniţei a precizat că nu Consiliul Judeţean a organizat concursul, ci Spitalul.

1 1 vote
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments