Oficial american: „Putin este corupt şi guvernul SUA ştie acest lucru de mulţi, mulţi ani”

0
77

În premieră, un oficial din cadrul Trezoreriei SUA a declarat că preşedintele rus Putin este corupt. Kremlinul a negat acuzaţia şi a cerut agenţiei americane să prezinte dovezi în acest sens.

 

Adam Szubin, subsecretarul pentru terorism şi informaţii financiare din cadrul Trezoreriei SUA, l-a acuzat, luni, pe liderul rus Vladimir Putin de corupţie, într-un interviu cu BBC.

 

„Putin este corupt şi guvernul SUA ştie acest lucru de mulţi, mulţi ani”, a declarat Szubin programului Panorama de la BBC.

 

„L-am văzut îmbogăţindu-şi prietenii, aliaţii apropiaţi şi marginalizându-i pe cei care folosesc active de stat dar pe care nu îi consideră prieteni. Indiferent dacă este vorba de bogăţia energetică a Rusiei sau de alte contracte de stat, el le direcţionează către oamenii despre care crede că îl vor servi şi îi va exclude pe ceilalţi. Pentru mine, aceasta este o imagine a corupţiei”, a declarat Szubin, fiind citat de BBC.

 

Este pentru prima dată când un oficial american îl acuză direct pe Putin de corupţie, a precizat BBC.

 

În 2014, SUA a impus sancţiuni asupra mai multor aliaţi ai lui Putin şi a declarat că preşedintele rus are investiţii secrete în sectorul energetic, dar nu au fost făcute niciun fel de acuzaţii directe privind corupţia.

 

Kremlinul a respins acuzaţiile. „Niciuna dintre aceste întrebări sau chestiuni nu trebuie să primească un răspuns [din partea noastră], deoarece ele sunt pură ficţiune”, a declarat Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al lui Putin, când BBC i-a cerut să comenteze pe marginea acuzaţiilor.

 

În plus, Peskov a susţinut marţi că declaraţia făcută de Trezoreria SUA reprezintă o acuzaţie oficială care necesită dovezi, deoarece „formularea unor astfel de acuzaţii de către agenţii precum Trezoreria SUA, fără dovezi reale, pătează imaginea agenţiei respective”, a raportat agenţia de ştiri RIA Novosti.

 

(Sursa: Epoch Times România)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments