Președintele Germaniei, interesat de UNIREA Republicii Moldova cu România

0
58
FOTO: de.wikipedia.org

FOTO: de.wikipedia.org

Preşedintele Germaniei Joachim Gauck s-a interesat de relaţia Republicii Moldova cu România şi de proporţia cetăţenilor moldoveni care se pronunţă pentru reunificarea celor două ţări învecinate, salutând faptul că relaţiile moldo-române au trecut pe o treaptă pragmatică odată cu alegerea lui Klaus Johannis în fruntea statului român.

 

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Chișinău, preșdintele Gauck şi-a exprimat regretul că nu a avut ocazia să onoreze până acum invitaţia Preşedintelui Timofti de a vizita Republica Moldova. El a declarat în cadrul unei întrevederi cu noul ambasador moldovean la Berlin, Oleg Serebrian cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare, că , Germania are o predilecţie pentru Republica Moldova şi acest lucru este important pentru relaţia bilaterală dintre cele două state, transmite timpul.md.

 

În speranţa că Republica Moldova va reuşi să depăşească tensiunile politice din ţară, preşedintele Gauck a promis să reexamineze ulterior oferta de a veni în vizită la Chişinău, potrivit comunicatului.

 

În context, Joachim Gauck s-a interesat de probabilitatea alegerilor parlamentare anticipate, vehiculată tot mai des, exprimându-şi curiozitatea şi îngrijorarea în legătură cu eventualele repercusiuni pentru politica externă a ţării.

 

 

(Sursa: timpul.md)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments