PROGNOZA METEO pentru weekend. Temperaturile cresc în toată ţara

0
82
FOTO: Adevărul
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că în acest weekend vremea va fi frumoasă, iar în unele zone maximele se vor situa peste cele normale ale perioade, ajungând chiar şi la 7 grade Celsius. Cu toate acestea, în unele zone montane se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsoare.

Sâmbătă vremea va fi mai caldă decât în mod normal în această perioadă în cea mai mare parte a ţării, maximele încadrându-se, în general, între 0 şi 10 grade, în timp ce minele vor fi cuprinse între -5 grade şi 7 grade.  Cerul va fi mai mult noros în regiunile vestice, sud-vestice, nordice şi centrale, unde temporar şi pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii, mai ales sub formă de ploaie şi izolat se va forma polei. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar precipitaţiile se vor semnala pe spaţii mici.

Duminică vremea va fi predominant închisă, însă va fi mai caldă decât în mod normal în această perioadă. În vestul, centrul şi nordul ţării şi pe arii restrânse în rest vor fi mai ales ploi, iar la munte se vor semnala precipitaţii mixte.  Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 0 şi 10 grade, iar minimele între -3 şi 7 grade.

Vremea în weekend la munte

 Specialiştii precizează că sâmbătă, la munte, cerul va fi temporar noros şi se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali şi mixte, izolat în rest. Vântul va prezenta intensificări pe creste, spulberând zăpada.

 

Duminică vremea va fi în general închisă, cu precipitaţii pe arii extinse în masivele vestice şi nordice şi pe spaţii mai restrânse în rest. Acestea vor fi sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar în zonele înalte ninsoare. Vântul va avea intensificări pe creste. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior.

 

 

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCum se toacă banii: studiile expirate pentru Autostradă costă mai mult decât Palatul Culturii
Articolul următorPoliţiştii de frontieră de la Albiţa l-au prins pe „omul cu 16 nume”, un interlop basarabean căutat și de FBI
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments