Școlie gălățene din mediul rural rămân închise și marți

0
131

Cele aproximativ 110 unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi aflate în mediul rural, şi care numără peste 5.000 de elevi, vor rămâne închise şi marţi, pentru a nu pune în pericol transportul elevilor către şcoli, din cauza vremii nefavorabile, zăpezii abundente şi viscolului, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, maior Eugen Chiriţă.

 

Potrivit acestuia, în municipiile Galaţi şi Tecuci şi oraşele Târgu Bujor şi Bereşti, şcolile vor funcţiona cu program normal.

 

Din cauza vântului foarte puternic, la această oră sunt închise două drumuri naţionale, DN 24D Cuca-Băleni şi DN26 Oancea-Cavadineşti, iar alte 26 de segmente de drum judeţean sunt blocate. Se lucrează în continuare, pe toate aceste segmente vulnerabile, dar intervenţia utilajelor de deszăpezire este mult îngreunată de viscol. Au fost angrenate în activităţile specifice 681 de oameni şi 354 de mijloace de intervenţie, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, al comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, de la Drumuri Naţionale şi judeţene.

 

Tot din cauza vântului foarte puternic, patru stâlpi de medie tensiune au căzut, afectând 2.200 abonaţi din localităţile Măstăcani şi Chiraftei.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments