Școlile din județele Vrancea, Vaslui și Galați își suspendă astăzi cursurile

0
133
FOTO: bzv.ro
FOTO: bzv.ro
Poză simbol
Ministerul Educației informează, că nici în mediul rural din județul Vaslui nu se țin astăzi cursuri. Școlile din comunele județului vor fi închise din cauza condițiilor meteo. Decizia a fost luată de Colegiul Prefectural Vaslui.

Și școlile din județul Vrancea își suspendă, astăzi, cursurile. Decizia a fost luată de Inspectoratul Școlar Județean ca urmare a fenomenelor meteo extreme. Recuperarea orelor se va face la  o dată ce va fi stabilită ulterior, transmite Radio Iași.

 

Șeful ISJ Vrancea, Lidia Dumbravă a declarat că sunt foarte multe localități în care condițiile meteo nu sunt potrivite transportului copiilor la cursuri, mai ales în zona de munte a județului. Pentru ziua de marți, în funcția de evoluția vremii, va fi luată o decizie în cursul zilei de astăzi, a mai spus șefa Inspectoratului Școlar Vrancea.

 

În județul Galați, doar şcolile din mediul rural sunt închise astăzi, măsură luată în mod preventiv de Comandamentul Operativ de iarnă, a declarat inspectorul şcolar general, Mioara Enache. Potrivit acesteia,  la multe dintre unitățile de învățământ de la sate elevii ajung cu microbuzele şcolare, iar sulurile de zăpadă viscolită de pe drumuri ar putea pune probleme în transportul acestora.

 

Vor fi deschise şi se vor desfăşura cursuri în toate unităţile şcolare din municipiile Galaţi şi Tecuci şi din oraşele Bereşti şi Tg. Bujor. În judeţul Galaţi există, în total, 190 de şcoli cu personalitate juridică, din care 120 se află în mediul rural, la care învaţă circa 5.000 de elevi.

 

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments