Scriitor în ilegalitate: cărțile prefectului Radu Prisăcaru trebuie anulate

0
104

Un fost prieten și coleg din PNL i-a avizat cărțile deși n-avea titlul de profesor sau conferențiar, conform legii. O altă „lucrare științifică” a fost coordonată de un profesor de liceu, doctorand și plătit cu ora la Apollonia. Descoperirea 7EST, în aceeași zi cu deschiderea dosarului de către DNA pe toate operele scrise în penitenciare. Interpelată de 7EST, conducerea Penitenciarului Vaslui a exclamat: „Ne-am înșelat”.

 

Minciuni academice în cazul lucrărilor ştiinţifice scrise de fostul prefect Radu Prisăcaru în Penitenciarul Vaslui. Trei dintre cărţile sale, menite să-i aducă 90 de zile în minus la pedeapsa pe care o ispăşeşte din iunie 2014, sunt realizate cu încălcarea regulamentului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP). Ciudat este că o comisie din cadrul penitenciarului le-a aprobat. 

 

Îndrumătorii în cazul a trei dintre cărţile fostului prefect nu au gradele didactice specificate în legislaţie. În loc de profesor sau conferenţiar universitar, Prisăcaru s-a folosit de un lector şi de un profesor de liceu doctorand. Din acest motiv, trei luni ar putea să nu-i mai fie scăzute din pedeapsa de patru ani pe care o ispăşeşte pentru luare de mită. Penitenciarul Vaslui şi Ministerul Justiţiei au anunţat că vor face anchete în aceste cazuri.

 

7EST a mai descoperit câteva astfel de situaţii, una în cazul senatorului Cătălin Voicu. Citiți o anchetă explozivă în ediția print a săptămânalului 7EST de miercuri, 13 ianuarie 2016.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentÎngrozitor. Fetița internată în stare gravă la Pașcani a fost bătută chiar de bunicul micuței
Articolul următorPariul Norinei Forna pentru UMF Iași: Polul de Competitivitate în Industria Medicală
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments