Și-a dat viața pentru a-și salva elevii. Moarte eroică a unui director de școală

0
99

Directorul unei şcoli din statul american Indiana a murit încercând să le salveze viaţa unor elevi. Susan Jordan a fost lovită mortal de autobuz, marţi, după ce a împins câţiva copii din calea maşinii.

 

Autobuzul a intrat pe bordura, iar Susan Jordan i-a tras pe copiii aflaţi pe trotuar din fata maşini. Femeia a murit pe loc, iar doi elevi au fost răniţi, transmite CNN.

 

Şoferiţa autobuzului le-a spus echipajelor de intervenţie că nu ştie cum de a ajuns maşina pe bordură, dar că a văzut-o pe Jordan în timp ce îi trăgea pe copii din calea sa, potrivit unui reprezentant al pompierilor din Indiapolis, Rita Reith.

 

„Din ce ni s-a spus de către şoferiţa de autobuz, în momentul în care a avut loc accidentul, ea a văzut-o pe directoare împingând copiii din calea autobuzului, înainte ca maşina să o lovească şi să o ucidă”, a declarat Reith.

 

Susan Jordan era directorul şcolii de 20 de ani şi era foarte îndrăgită. Obişnuia să se asigure că elevii se urcă în siguranţă în autobuzele şcolare. „Pur şi simplu o iubeau. I-a ajutat pe copii până în ultimul moment de viaţă”, a spus Reith.

 

Cei doi copii răniţi, ambii în vârstă de zece ani, au fost transportaţi la spital în stare gravă, însă viaţa nu le este pusă în pericol. Şcoala a suspendat cursurile din ziua de miercuri.

 

Într-un clip postat pe YouTube anul trecut, elevii şi angajaţii şcolii îi mulţumesc lui Susan Jordan şi îi arătă cât de mult o apreciază.

 

„Este tot ce îmi doresc să devin când mă fac mare. Este bună, grijulie, miloasă, iubitoare, sinceră şi este o profesionistă. Ne face pe toţi să ne dorim să fim mai buni”, spune o angajată a şcolii în înregistrare.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments