Sute de gălățeni au ajuns la spital în 2015 din cauza consumului de droguri şi a substanţelor psihoactive

0
98
FOTO: cugetliber.ro

FOTO: cugetliber.ro

Peste 400 de persoane din judeţul Galaţi au ajuns la spital, în 2015, după ce au consumat droguri sau substanţe psihoactive, a declarat astăzi presei purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu.

 

Potrivit acesteia, au ajuns la spitale 407 persoane care au consumat droguri sau substanţe psihoactive, dintre care 297 înregistrate la Spitalul Judeţean de Urgenţă, 82 la Spitalul de Psihiatrie, 24 la Spitalul Clinic de Pediatrie, toate din Galaţi, şi patru la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor, transmite Radio Iași.

 

Şeful Centrului de Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Galaţi, Angela Ene, a declarat marţi în cadrul unei activităţi de bilanţ că numărul persoanelor care au avut nevoie de consiliere în 2015 a fost de 60, faţă de numai 24 în 2014. Dintre cei 60 de beneficiari incluşi în programul terapeutic de asistenţă, 15 au apelat la serviciile CPECA Galaţi din proprie iniţiativă, 23 au fost trimişi de DIICOT, iar 22 au fost incluşi în planul individualizat de asistenţă ca urmare a direcţionării acestora de către Serviciul de Probaţiune, Biroul Supravegheri Judiciare, Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Galaţi sau Direcţia de Protecţie a Copilului Galaţi.

 

Tipurile de substanţe consumate au fost SNPP (substanţe noi cu proprietăţi psihoactive), canabis şi cocaină. Faţă de anul 2014, când consumul de SNPP ocupa primul loc în ierarhia celor mai consumate droguri, în anul 2015 se observă tendinţa canabisului de a deveni principalul drog consumat, urmat de SNPP şi cocaină.

 

Potrivit şefului CPECA Galaţi, a scăzut vârsta de debut în consumul de droguri. Dacă în anul 2014 vârsta de debut era de 15 ani, în anul 2015 au fost înregistrate cazuri la consumatori de 10 şi 11 ani.

 

 

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments