Vasile Cîtea, noul preşedinte al Federaţiei Române de Box

0
127
FOTO: telegrafonline.ro
Vasile Cîtea a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Box, astăzi, în cadrul Adunării Extraordinare de alegeri a forului naţional, cu 88 de voturi, faţă de 38 ale contracandidatului său, Mihai Lauruc. La Adunarea Generală au fost prezenţi 129 de membri din cei 152 afiliaţi, dar trei au plecat înainte de începerea votului, potrivit Radio Iași.

 

Mihai Craiu, unul dintre cei patru candidaţi, nu a fost prezent la Adunarea Generală şi a trimis o adresă în care anunţa că se retrage din cursă, îndemnându-şi susţinătorii să voteze cu Vasile Cîtea. Fostul campion mondial la amatori Marian Simion, aflat şi el între candidaţii la funcţia de preşedinte, şi-a anunţat retragerea în timpul Adunării Generale, fără a a-şi anunţa sprijinul pentru vreun postulant.

 

Vasile Cîtea, noul preşedinte al Federaţiei Române de Box, a declarat că ‘primele măsuri vor fi de organizare”.

„Vom face organigrama federaţiei, apoi vom găsi soluţia să plătim nişte bani pentru ANAF. Vor fi nişte plăţi eşalonate pe fiecare lună. Cei doi candidaţi care s-au retras, Mihai Craiu şi Marian Simion, şi-au îndreptat voturile către mine. După cum a fost prezentat şi raportul de către ministrul Tineretului şi Sportului, postul de preşedinte al federaţiei este o mare responsabilitate. Va fi o muncă imensă, dar sper să fie unitate şi stabilitate financiară. Îmi pare rău că s-a afirmat existenţa unei devalizări la federaţie. Adevărul e că am avut un management prost. Mă voi baza pe oamenii din echipa mea. La federaţie o situaţie proastă, dar avem rezultate bune, spre exemplu, un sportiv este calificat la Olimpiadă şi mai sunt şanse pentru alţi 3-4”, a subliniat Cîtea, fost vicepreşedinte al federaţiei.

 

Întrebat ce va face dacă nu va corespunde, Vasile Cîtea a menţionat: „Fiecare naş îşi are naşul. Eu sper să am luciditatea ca atunci când nu voi mai corespunde, nu îmi doresc să vină acest moment, să pot face pasul înapoi. Eu nu mă agăţ ca pisica de burlan şi nu este foarte important ca în dreptul numelui meu să fie scrisă funcţia de preşedinte. Rudel Obreja, cu poziţia lui înaltă la Federaţia Internaţională, putea să ne ajute, dar a făcut o greşeală care a costat federaţia. La rândul lui, Leonard Doroftei atât a putut. Am fost de vină noi că ne-am pus baza în el. Credeam că vom face o echipă bună bazată pe încredere şi nu vor exista sabotări. Dar acest lucru nu s-a întâmplat. Sper ca boxerul Mihai Nistor să obţină o nouă medalie olimpică de aur pentru boxul românesc la 60 de ani după prima medalie obţinută în 1956 de Nicolae Linca”.

 

Fostul campion mondial Leonard Doroftei a demisionat în data de 13 noiembrie, după trei ani de la alegerea sa ca preşedinte al Federaţiei.

 

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments