VIDEO. Basarabeancă trimisă la închisoare pentru că și-a ucis soțul în timp ce o bătea. Femeii i s-au pus cătușele în fața copiilor

0
86

O femeie din Republica Moldova a fost condamnată la trei ani de închisoare, după ce și-a înjunghiat mortal soțul, încercând să se apere de abuzurile acestuia, informează Promolex.md.

 

Sentința a fost pronunțată joi de Judecătoria Strășeni. Instanța nu a ținut cont de faptul că Victoria Pruteanu, mamă cu cinci copii, a fost timp de mai mulți ani victima abuzurilor soțului și nici că a cerut de nenumărate ori ajutorul autorităților. După anunțarea sentinței, femeia a fost încătușată chiar în fața copiilor săi.

 

O ordonanță de protecție a fost emisă în 2014 în cazul femeii, însă aceasta a fost încălcată de soțul violent, în cele din urmă Victoria Pruteanu rămânând fără niciun sprijin din partea autorităților.

 

 

Mai mult, deși autoritățile au constatat că au fost comise acte de violență și asupra copiilor, tatăl a primit niște sancțiuni nesemnificative care nu l-au făcut să-și schimbe comportamentul.

 

Astfel, pe 14 decembrie 2014, femeia, care a fost din nou atacată, a ripostat și și-a înjunghiat mortal soțul.

 

Decizia instanței va fi contestată de avocați.

„Dacă autorităţile interveneau prompt şi implementau legislaţia din domeniul prevenirii şi combaterii violenţei în familie, agresorul urma să fie tras la răspundere penală pentru acţiunile sale violente, nicidecum la răspundere contravenţională. Dacă Victoria ar fi fost apărată de soţul său violent, cazul nu ar fi avut acest sfârşit tragic”,  a declarat Lilia Potîng, jurist Promo-LEX.

 

(Sursa: b1.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentTelecabina de la Bâlea a fost repornită
Articolul următorInamicul public. Student american arestat în Coreea de Nord pe motiv că distruge solidaritatea națională
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments