Preotul care a făcut greva foamei, la începutul anului 1990, pentru ca statuia lui Lenin din Bucureşti să fie demolată, s-a întors pentru câteva zile în România. Sorin Grecu a cerut azil politic în Marea Britanie în 1992.
Statuia lui Lenin a fost dată jos de pe soclul din faţa Casei Presei în martie 1990, la câteva zile după ce preotul Sorin Grecu şi-a început protestul. „A durat vineri, sâmbătă, duminică şi luni la ora 10 şi 27 de minute l-a dat jos. Aveam impresia că se fac că muncesc. Cum să fie greu să dai o statuie de şapte tone, când o biserică se surpa într-o noapte şi a doua zi erau flori pe iarbă.”, a declarat Sorin Grecu, citat de digi24.ro.
Preotul Sorin Grecu susţine că protestul său nu a fost bine primit de regimul care se instalase la Bucureşti după căderea comunismului. De aceea, după doi ani a decis să plece din ţară, în Marea Britanie. În Marea Britanie a aşteptat patru ani pentru a primi azil politic. Nu a putut să fie şi s-a angajat bodyguard într-un club.
Sorin Grecu: „19 ani am lucrat bodyguard în Londra, bodyguard în club. Acum patru ani m-am lăsat. În fiecare săptămână lucram trei nopţi ca bodyguard, cu tot ce ţine: bătăi, droguri, cuţite, sticle sparte. Îmi făceam jobul ca să-mi pot întreţine casa şi familia.”
Chiar dacă vine rar în România, urmăreşte în fiecare zi ce se întâmplă în ţară şi spune că a fost marcat de tragedia din club Colectiv.
Sorin Grecu: „Colectiv a fost o tragedie mare. Sunt convins că la Colectiv nu a fost mânia lui Dumnezeu. A fost tot greşeala oamenilor care vor să facă bani din nimic.”
(Sursa: digi24.ro)