VIDEO. Dorel de la ApaVital lovește la Târgu Frumos: la MINUS 6 grade Celsius, evacuează apa dintr-un șanț pe mijlocul străzii

0
172

Pericol de accidente în cea mai aglomerată intersecție din orașul Târgu Frumos. Luni, la orele amiezii, pe sensul de mers de la intrările dinspre Pașcani și Roman, angajații operatorului ApaVital deversau apă dintr-o groapă chiar pe unul din sensurile de mers.

 

Se întâmpla în jurul orelor 14.00. În condițiile în care termometrele indicau temperaturi de -6 grade, exista oricând pericolul formării de gheață și implicit a unor evenimente rutiere, arată NewsPascani.com.

 

Pe imaginie surprinse se poate vedea cum apa este evacuată dintr-o groapă exact pe unul din sensurile de mers. Cei de la ApaVital au susţinut, într-un comunicat, că într-adevăr apa este deversată pe stradă, dar ea este preluată de reţeaua de canalizare.

 

 

„În Târgu Frumos, pe strada Cuza Vodă, se remediază pierderea de apă din conducta PEHD dn. 110 mm. Se montează manșon pe porțiunea avariată. Avaria este localizată pe trotuar, spre spațiul verde (pământ). Apa acumulată în locul intervenției este evacuată pe carosabil și preluată de gurile de scurgere. Apa provine din conducta de alimentare cu apa potabila și nu este apă uzată sau de canalizare, fără pericol de contaminare sau infectare. Lucrarea a început la ora 12.00 și este estimată a se finaliza la ora 15.00, cu sistarea furnizării apei potabile parțial pe strada Cuza Vodă și zona Piață”, susţine Răzvan Manolache, purtătorul de cuvânt al ApaVital.

 

Cât priveşte pericolul producerii unor evenimete neplăcute, reprezentanţii operatorului au spus: „După finalizarea lucrării, amplasamentul afectat va fi adus la starea ințială, iar pe porțiunea unde s-a scurs apa, se va împrăștia sare pentru a se evita formarea gheții”.  

 

(Sursa: NewsPascani.com)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentDe asta „iarna nu-i ca vara”
Articolul următorIlegalități la drumul mare comise sub ochii șefilor DGASPC Iași. Samsarii au tăbărât la biletele de transport ale persoanelor cu handicap
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments