VIDEO/FOTO. COȘMAR! Strada Cicoarei din Iași, blocată de un izvor îngheţat

0
139

Ambulanţa şi pompierii ar rămâne blocate pe strada Cicoarei din Iaşi în cazul unei solicitări. Din cauza gerului, un izvor, ce tâşneşte exact pe o porţiune de drum, împiedică accesul maşinilor în cartierul Apărătorii Patriei, ne transmite ieșeanul Coldovan C.

 

Locuitorii de pe strada Cicoarei au parte din nou de probleme odată cu venirea gerului. De mai bine de 15 ani, autorităţile nu au luat nicio măsură pe porţiunea de drum care se îngustează, inainte de intrarea în cartierul Apărătorii Patriei. Singura „măsură”, de altfel de lăudat, a fost aceea de a pune piatră peste gropile formate odată cu trecerea anilor. Locuitorii din zonă se plâng din cauza unui izvor dar şi a apei menajere deversată de locuitorii care au casele mai sus de porţiunea de drum.

 

După ce temperaturile au scăzut sub 0 grade, apa a îngheţat, astfel că s-au format mormane de gheaţă şi gropi. De când porţiunea este acoperită de gheaţă, mai multe maşini au rămas împotmolite, oamenii din zonă fiind deranjaţi de zgomotul automobilelor care încearcă să parcurgă drumul fără succes.

 

„Am rămas blocat după miezul nopţii cu maşina, după ce am adus un client în zonă. De acum nu mai inaintez după vechea şcoală. Este incredibil ce se întâmplă. În urma manevrelor, era cât pe ce să ajung cu maşina în şanţul destul de mare”, a spus un taximetrist, citat de  Coldovan C..

 

Nici maşinile de salvare nu înaintează spre cartierul Apărătorii Patriei, în cazul unei urgenţe ambulanţa venind doar până la şcoala veche.

„Plătim impozite degeaba! Ne este frică să ieşim din casă! Pe aici trec maşini mari încărcate cu lemne ce riscă să alunece în şanţul abrupt. Au mai alunecat maşinile aici. Apoi, toată piatra cade şi astupă şanţurile, iar când plouă ne inundă curţile. Asta se întâmplă în oraşul european Iaşi din cauza lipsei de interes a autorităţilor. Noaptea trecută nu am dormit deloc. Au rămas blocate vreo două maşini”, s-a plâns o femeie ce locuieşte în apropierea malului cu probleme, citată de aceeași sursă.

 

Până când Primăria Iaşi va găsi o soluţie, porţiunea de drum îngustată de pe strada Cicoarei rămâne impracticabilă şi chiar periculoasă. Şoferii ar trebui să fie avertizaţi măcar printr-un semn de circulaţie, pentru a folosi singura rută ocolitoare, prin dreptul Ştrandului Municipal. Şi acolo, un „Dorel” care şi-a tras curent electric a aruncat pământul peste drumul pietruit. Aşa se face că lipsa de educaţie şi nesimţirea unora este suportată de toată lumea, conchide ieșeanul Coldovan C. în mesajul trimis duminică redacției 7EST.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments