WOW! Cum arată noul centru Facebook din Europa. Folosește energia eoliană

0
103
Foto: Facebook/ Mark Zuckerberg

Foto: Facebook/ Mark Zuckerberg

Facebook a anunţat că plănuieşte să deschidă un centru în Clonee, Irlanda, al doilea din UE, după cel din Lulea, Suedia.

 

Numit EU2, acesta este al şaselea centru al companiei, reflectând nevoia Facebook de avea o infrastructură mai vastă, pentru stocarea pozelor, filmuleţelor şi „like”-urilor, informează Business Insider.

 

Însă această filială e diferită de celelalte, folosind energie eoliană, un exemplu pentru toate marile companii.

 

Mark Zuckerberg a şi postat luni, pe Facebook, mai multe imagini cu centrul aflat în construcţie în Irlanda, afirmând că aici se vor afla „unele dintre cele mai complexe maşinării create vreodată”.

 

Foto: Facebook/ Mark Zuckerberg

În plus, centrul va fi unul dintre cele mai avansate şi autonome din punct de vedere al energiei, la nivel mondial, a mai spus el.

 

Facilitatea va fi răcită cu aer din exterior, filtrat în prealabil pentru a fi îndepărtată sarea, centrul aflându-se aproape de mare.

 

Zuckerberg a mai anunţat pe Facebook că luna viitoare vine în Europa, având o agendă foarte încărcată. Acesta va merge întâi la un congres în Barcelona, unde va discuta despre planurile companiei de a folosi avioane cu energie solară, sateliţi şi lasere pentru a „conecta lumea”, după cum s-a exprimat el, după care va lua drumul Berlinului, „unul dintre oraşele mele favorite”, în care se află 27 de milioane de utilizatori de Facebook.

 

„Europa este lider cultură, „decizând” dacă lumea va deveni mai deschisă şi mai conectată sau mai reticenţă şi izolată. Cultura sa conturează felul în care se va comporta întreaga lume”, mai scrie CEO Facebook.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentNEWS ALERT! DNA cere începerea urmăririi penale a fostului vicepremier Gabriel Oprea
Articolul următorIntelectualii și Unirea: Clubul „Iubitor de Iaşi” vă invită la o nouă întâlnire cu istoria
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments