Autovehiculele mai mari de 3,5 tone vor primi INTERZIS în municipiul Iași. Ce prevede noul Regulament de circulație

0
136

Regulamentul de circulație din municipiul Iași va prevedea interdicția accesului în oraș a autovehiculelor cu o masă mai mare de 3,5 tone.

 

Aprovizionarea magazinelor şi a societăţilor comerciale se va face între orele 19,00 – 6,00, iar autovehiculele care vor intra în oraş vor avea un culoar explicit pe care se vor deplasa şi orele între care vor circula. Accesul în zona de interdicţie se poate realiza doar în baza unui permis de liberă trecere, care va fi acordat de Primărie după plata unei taxe, şi doar pe anumite trasee de tranzit. Taxele pornesc de la minimum 40 lei/zi şi ajung până la ma­ximum 4.800 lei/lună.

 

Eliberarea unei autorizaţii de acces cu valabi­litate de o zi va fi achitată la staţiile de carburanţi, iar valabilitatea o reprezintă bonul fiscal. Permisul de liberă trecere pentru o perioadă mai mare de o zi va putea fi obţinut de la Direcţia Generală Tehnică – In­vestiţii a municipalităţii. Banii colectaţi din taxa specială ar urma să intre într-un cont special, iar fondurile vor fi destinate reabilitării infrastructurii.

 

Regulamentul lansat în dezbatere publică stabileşte 44 de trasee de tranzit şi împarte Iaşul în două zone de acces concentrice: o zonă centrală și una care se întinde din cartierele învecinate de centru și cele  limitrofe.

 

Primarul interimar Mihai Chirica a declarat după şedinţa Comisiei de circulaţie că va fi instituit un fond pentru repararea şi modernizarea străzilor care din punct de vedere financiar va fi alimentat de transportatorii care vor solicita permise de intrare în oraş.

Încălcarea prevederilor regulamentului se va sancţiona cu amenzi între 100 şi 2500 de lei.

 

Singurele autovehicule care vor avea acces gratuit în oraş sunt cele aparținând Ministerului Apărării, Ambulanţei, ale Ministerului Justiţiei, Ministerului Administraţiei şi Internelor, instituţii ale statului cu atribuţii în securitatea şi siguranţa naţională. Acces va fi liber va fi pentru mijloacele de transport public, pentru autovehicule ce efectuează transporturi umanitare şi pentru vehicule care realizează activităţi de deszăpezire.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPrimele sancțiuni date de inspectorii CJ Iași operatorilor de transport judeţean
Articolul următorUtilizarea limbii minorităților naționale, interzisă în administrațiile locale
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments