Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci mămăligă?

0
158

Mămăliga este un aliment consumat frecvent de români, dar puţini sunt cei care ştiu ce se întâmplă în corp după ce o mănânci. Porumbul este bogat în acizi graşi nesaturaţi (85 – 90%), conține multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu şi fibre. 

 

Acesta are proprietăţi astringente, diuretice, antiinflamatoare şi tonice, fiind utilizat, în primul rând, ca aliment (cereală) şi apoi ca plantă medicinală. Acesta luptă împotriva stresului, fiind bogat în vitaminele din grupa B, care acţionează asupra funcţionării sistemului nervos, a muşchilor, a inimii şi asupra producţiei de globule roşii.

 

Prin conţinutul de vitamina E, ne protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolului, reducând astfel riscul de ateroscleroză şi, implicit, de infarct. Ajută şi la procesul de reînnoire a celulelor. Porumbul fiert conţine şi potasiu, necesar pentru buna funcţionare a muşchilor şi a inimii.

 

Gastrita hiperacidă şi ulcerul sunt ameliorate de consumul de mămăligă caldă în loc de pâine, căci mălaiul reduce aciditatea şi are o acţiune calmantă.

 

 

 

(Sursa: realitatea.md)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments