Coreea de Nord a efectuat un tir de artilerie în apropiere de frontiera maritimă cu Coreea Sud

0
84

Coreea de Nord a efectuat sâmbătă tiruri de artilerie – se pare în cadrul unui exerciţiu militar – în apropierea unei insule situate nu departe de frontiera dintre cele două Corei, a anunţat Seulul, într-un context unor tensiuni puternice între cele două ţări.

 

„A avut loc un singur tir de artilerie în Nord”, aproape de zona maritimă disputată în Marea Galbenă, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării. „Tirul a atins aparent partea de nord a frontierei maritime și noi nu am suferit pagube”, a adăugat el.

 

Potrivit agenției sud-coreene de presă Yonhap, tirul i-a forțat pe locuitorii din insula Yeonpyeong să se adăpostească pentru scurt timp. Phenianul a mai efectuat tiruri asupra insulei Yeonpyeong în 2010, care s-au soldat cu patru morți. Insula este situată în Marea Galbenă, în sudul imediat al frontierei nord-coreene.

 

Tensiunile s-au intensificat din nou, în ultimele două săptămâni, între cele două Corei. La o lună după ce a efectuat al patrulea test nuclear, Phenianul a procedat, pe 7 februarie, la lansarea unei rachete cu rază lungă de acţiune, considerat de către comunitatea internaţională drept un test de rachetă balistică.

 

De asemenea, Seulul a anunţat joi că un număr de patru ori mai mare decât cel prevăzut iniţial va participa, în martie, la cele mai importante manevre militare comune programate vreodată pe teritoriul sud-coreean. Washingtonul va mobiliza aproximativ 15.000 de militari – faţă de 3.700 în 2015 – în cadrul acestor manevre anuale, a anunţat ministrul sud-coreean al Apărării Han Min-goo, citat de Yonhap.

 

 

(Sursa: independent.md)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentFOTO. Oportunitate unică pentru elevii și studenții români: stagii de practică în Italia, o experiență de neegalat
Articolul următorCum poate fi conectat la internet orice telefon. Trucul pe care puțini îl știu
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments