Criză de citostatice la Institutul de Oncologie din Iași. Sute de bolnavi, la mila Unifarm

0
119

Institutul Regional de Oncologie din Iași a rămas fără 4 citostatice esențiale pentru bolnavii care suferă de cancer al sângelui.

 

Cele 4 produse farmaceutice lipsesc încă de la sfârşitul săptămânii trecute, iar conducerea de la IRO nu a primit nu nici o înştiinţare de la Unifarm privind data după care stocul de medicamente va fi refăcut. Potrivit managerului Institutului Regional de Oncologie din Iași,  Mirela Grosu, criza de citostatice este cauzată exclusiv distribuitorul unic Unifarm, care nu a onorat nici o comandă de medicamente din ianuarie, transmite Radio Iași.

 

Deputatul de Iași, Tudor Ciuhodaru, susţine că l-a interpelat pe ministrul Sănătăţii pentru a rezolva problema cu care se confruntă Institutul de Oncologie din Iași.

 

Numărul deceselor provocate de cancer în România s-a dublat din 2009 până în 2012, se arată într-un raport al Jurnalului European de Oncologie. Dacă în 2009 s-au înregistrat 182 de cazuri la suta de mii de locuitori, în 2012 rata a crescut la 388 cazuri la suta de mii de locuitori. În fiecare an, la 4 februarie, este marcată  Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului.

 

 

(Sursa: radioiasi.ro)

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments