Delfin găsit mort pe plaja din Mamaia. Specialiștii se tem de o epidemie

0
152

Alertă la malul mării. Organizaţiile non guvernamentale fac analize pentru a vedea dacă un virus a provocat moartea unui delfin. Mamiferul a fost găsit pe plaja din Mamaia de un bărbat care se plimba. Dacă temerile ONG-iştilor se confirmă, specialiştii se tem că am putea asista la o epidemie în urma căreia zeci de mii de delfini ar putea muri.

 

Un bărbat care își plimba câinele pe plaja din Mamaia Nord a fost cel care a sunat la 112 imediat după ce a văzut delfinul întins pe nisip. Mamiferul cântărea aproximativ 150 de kilogram, informează B1TV.

 

Potrivit Directorului Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Adrian Bâlbă este vorba despre o femelă din specia Tursiops Truncatus Ponticus, din care fac parte și cele două vedete ale Delfinariului Constanța.

 

Reprezentanţii unui ONG au ajuns la faţa locului pentru a examina mamiferul.

 

„Există și câteva semne pe corpul acestuia care ne duc cu gândul la infectări cu viruși sau bacterii. Dacă se dovedește infecția, aceasta s-ar putea transmite și din cauza epidemiei. În Marea Neagră au fost două astfel de epidemii, una în jurul anului 1997 și una la începutul anilor 2000, care au avut ca rezultat sute sau chiar mii de delfini eșuați”, a spus Marian Paiu, manager proiect „Mare Nostrum”.

 

Tocmai de aceea au fost prelevate probe de la exemplarul găsit mort pe plajă. În schimb, reprezentanţii ONG-lui nu exclud nici varianta ca mamiferul să fi murit în plasele braconierilor, iar apoi să fi fost adus de valuri la mal.

 

Cauza certă a morții va fi stabilită luni, cu ajutorul unui medic de la Direcția Sanitar Veterinară. Zilele trecute, mai mulți delfini din aceeași specie au făcut spectacol la ieșirea din Portul Agigea.

 

„Sunt și ei dependenți de prezența noastră , unde există un port există și pește, fiindcă acolo unde mai sunt deversări există și sursă alimentară pentru pești, și așa ajung delfinii aproape de noi. Nu neapărat că ne-ar dori prezența sau ne-ar iubi” , a spus Adrian Bâlbă, director CMSM Constanța.

 

 Potrivit specialiştilor în Marea Neagră mai trăiesc aproximativ 100 de mii de exemplare, din trei specii.

 

(Sursa: b1.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentO ieșeancă, primul fotomodel profesionist din istoria omenirii: „Pe lângă ea, toate celelalte păreau ţărănci”
Articolul următorDoi reprezentanți ai Amabadei Serbiei răpiți de jihadiști, uciși într-un atac aerian american
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments