Dosarul „Referendumul”: Liviu Dragnea, un nou termen la Înalta Curte

0
78

Curtea Supremă judecă luni un nou termen al dosarului „Referendumul” în care Liviu Dragnea este acuzat că ar fi fraudat scrutinul privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu. În primă instanţă, Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Magistraţii Curţii Supreme judecă luni un nou termen din procesul în care este implicat Liviu Dragnea.  În primă instanţă, Curtea Supremă l-a condamnat la Liviu Dragnea la un an de închisoare cu suspendare, însă şi acesta, dar şi procurorii, au contestat decizia.  De la începerea apelului, mai mulţi martori şi-au retras contestaţia. Unul dintre aceştia este Ion Ionescu, condamnat în primă instanţă la 2 ani de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat pentru mai multe fraude electorale pe care le-ar fi săvârşit pe 29 iulie 2012, scrie Adevărul.

Concret, bărbatul era cel care se ocupa de lista suplimentară pentru urna mobilă din secţia de votare nr.1 din Alexandria. Potrivit DNA, Ionescu este cel care s-a dus la lăsarea serii, însoţit de un alt coleg, pentru a doua oară, cu urna mobilă la spitalul Judeţean Alexandria.

 

Condamnat la un an de închisoare cu suspendare

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data organizării referendumului din 2012, a fost condamnat, pe 15 mai, de Instanţa Supremă, la un an de închisoare cu suspendare, pentru fraudarea scrutinului. Prin aceeaşi sentinţă, alţi inculpaţi din dosarul au primit pedepse de închisoare cu suspendare sau au fost achitaţi. Decizia a fost contestată de procurorii DNA, dar şi de unii dintre inculpaţi.

 

Procurorii DNA au arătat în apel că pedeapsa primită de Liviu Dragnea este prea mică raportat la gravitatea faptelor sale, acesta acţionând ca şi cum alegătorii sunt simple obiecte ce pot fi „extrase din casă prin oferirea de spectacole cu clovni“ sau „cu forţa“.

 

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentDosare penale pentru trei bătrâni din Galați după ce au confecționat artizanal cartușe
Articolul următorMOARTE ÎNGROZITOARE în Bucureşti. A rămas fără suflare după ce a căzut de la 20 de metri
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments