Forestierii din Neamț ies în stradă. Sunt așteptați peste o mie de protestatari

0
58

Filiala Neamţ a Asociaţiei Forestierilor (ASFOR) va organiza, astăzi, în Piatra Neamţ, un protest autorizat la care sunt aşteptaţi să participe peste o mie de exploatatori forestieri.

 

Protestul se va desfăşura între orele 11,00 şi 14,00 în faţa Prefecturii şi Direcţiei Silvice Neamţ, potrivit unui comunicat al asociaţiei.

 

„Prin acest protest dorim anularea licitaţiilor de masă lemnoasă care au preţuri de pornire necorelate cu piaţa lemnului, aflată într-o tendinţă evidentă de scădere. De asemenea, cerem Romsilva să nu aleagă, în mod preferenţial, parchetele spre exploatare, făcând astfel concurenţă neloială agenţilor economici din domeniu, nerespectând legea. Cerem negocierea corectă, de pe poziţii de parteneriat, a contractelor de vânzare a masei lemnoase şi nu impunerea unilaterală a acestora de către Romsilva. Considerăm că prin soluţionarea favorabilă a acestor revendicări nu vor mai fi favorizate, aşa cum se încearcă acum, firmele cu capital străin. Comunităţile locale nemţene, cu îndelungată tradiţie forestieră, doresc să le fie asigurat accesul echitabil la resursa de masă lemnoasă în propria ţară, aşa cum prevede şi noul Cod Silvic”, se arată în comunicatul ASFOR Neamţ.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments