Ieșean reținut de polițiștii gorjeni pentru o evaziune de 2,5 milioane de lei

0
71

Un bărbat în vârstă de 31 de ani din comuna Grajduri, judeţul Iaşi, a fost reţinut de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală cu un prejudiciu de circa 2,5 milioane lei, se arată într-un comunicat postat miercuri pe site-ul instituţiei.

 

Potrivit sursei citate, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală şi au procedat la reţinerea pentru 24 de ore a unui bărbat, de 31 de ani, din comuna Grajduri, judeţul Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală.

 

„Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că în perioada 2011 – 2015 cel în cauză ar fi întocmit în fals în numele unei societăţi comerciale din judeţul Iaşi, facturi fiscale ce ar fi atestat operaţiuni comerciale nereale, simulând livrări de deşeuri metalice către o altă societate comercială din municipiul Târgu-Jiu. Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului este de aproximativ 2.500.000 de lei”, se menţionează în comunicat.

 

Suspectul a fost introdus în Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj, urmând ca în cursul zilei de miercuri să fie prezentat procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj cu propuneri legale.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments