Mafia păcănelelor din Botoșani, trimisă în judecată de DNA

0
135

Omul de afaceri Viorel Dănuţă, care a fost trimis în judecată, ieri, pentru dare de mită, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

 

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestului preventiv în cazul lui Dănuţă, după ce omul de afaceri ar fi încălcat mai multe interdicţii impuse de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

 

Instanţa supremă a respins apelul declarat de Viorel Dănuţă faţă de decizia din 28 ianuarie a Curţii de Apel Suceava prin care se dispunea înlocuirea arestului la domiciliu cu arestul preventiv.

 

În acelaşi dosar mai sunt arestaţi preventiv inspectorul Ioan Teodorescu cu atribuţii de control în cadrul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc – Serviciul Teritorial Nord-Est Suceava şi omul de afaceri Costel Calistru. Alte cinci persoane se află sub control judiciar.

 

Toţi cei opt inculpaţi, dar şi patru firme au fost trimise în judecată de procurorii anticorupţie.

 

Inspectorul Ioan Teodorescu, cu atribuţii de control în cadrul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc – Serviciul Teritorial Nord-Est Suceava, a fost trimis în judecată pentru luare de mită, trafic de influenţă, folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură private şi favorizarea făptuitorului.

 

Omul de afaceri Costel Calistru este acuzat de dare de mită, complicitate la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, instigare la dare de mită, cumpărare de influenţă, desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc.

 

De asemenea, omul de afaceri Ştefan Viorel Dănuţă este acuzat de dare de mită, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură private şi desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc.

 

Totodată, firmele Trans Expres SRL Botoşani, DV Consulting SRL Botoşani, Panayotiss SRL Botoşani şi Marsesi SRL Piatra Neamţ au fost trimise în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc.

 

Prejudiciul produs bugetului de stat se ridică la suma de 5,2 milioane de lei. Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Suceava, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii dispuse în cauză.

 

Procurorii DNA au efectuat, pe 15 noiembrie 2015, nu mai puţin de 71 de percheziţii la sediile şi punctele de lucru ale firmelor Trans Expres SRL Botoşani, DV Consulting SRL Botoşani, Panayotiss SRL Botoşani şi Marsesi SRL Piatra Neamţ.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments