Ocazie unică! Lecții GRATUITE de zbor, la Iași

0
88

Pasionaţii de zbor sunt acum cu un pas mai aproape să-şi împlinească visul. Aeroclubul României organizează cursuri gratuite pentru tinerii de până în 22 de ani. La Iași, oferta a avut un succes uriaş. Peste 100 de tineri s-au înscris la lecțiile de parașutism, planorism și aeromodelism și deja au avut prima întâlnire cu instructorii, relatează Digi24.ro.

 

Viitori piloţi învaţă mai întâi teoria şi, după ce vor susține un examen, vor trece la lecțiile practice. La fel se va întâmpla și la cursurile de parașutism. Tiberiu este unul dintre tinerii care abia așteaptă să facă primul salt.

 

„Am căutat deja cum să nu leșin în aer, așa că sunt în siguranță. Am citit că senzația nu este o cădere liberă cum se așteaptă multă lume. Din cauza curentului pe care îl lasă avionul e ca o senzație de plutire timp de 4 secunde, după care se deschide parașuta”, spune Tiberiu Nistor, cursant.

 

În mod normal, instruirea costă peste 2.000 de euro. Statul subvenționează însă cursurile pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 22 de ani. Aşa se face că peste o sută de ieşeni curajoşi, pasionaţi de zbor, au început pregătirea.

 

„- Îți oferă posibilitatea să trăiești noi experiențe, o senzație ciudată și chiar sunt curios care e senzația de imponderabilitate.

– Am văzut o oportunitate pentru a mă distra și a învăța ceva nou în același timp. Atunci când sari cu parașuta zbori 5 minute, apoi aterizezi. Cu planorul controlezi avionul, e altceva”, spun cursanții.

„Va trebui să aibă și îndemânare, la parașutism să fie bine pregătit fizic și trebuie să-și sacrifice timpul liber”, spune Sorin Enchel, comandant aeroclubul Alexandru Matei Iași.

 

Cei care nu au împlinit încă 16 ani, pot merge, tot gratuit, la cursurile de aeromodelism. Ei învaţă să ansambleze machete și chiar drone și se antrenează cu ajutorul unui simulator.

 

„Este o activitate care sporește creativitatea copilului și totodată îl abate de la, hai să spunem, eu știu, celelalte atracții zilnice cotidiene cu colegii. Ulterior vor merge mai departe la planorism, la parașutism”, spune Viorel Maxim, instructor de aeromodele.

 

Cursurile vor dura până în toamnă, iar cei care vor trece de examenul final vor obține brevete de avion sau paraşutism.

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentFed Cup: Monica Niculescu a învins-o pe Kvitova şi a restabilit egalitatea în meciul România – Cehia
Articolul următorVIDEO. Poți să nu-i iubești? Cum își arată respectul față de cetățeni marina militară italiană
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments