Operațiuni de amploare. Poliția germană face percheziții în adăposturile pentru refugiați

0
48

Poliţia germană a anunţat joi arestarea, în cursul unor percheziţii la Berlin şi în alte două regiuni, a doi algerieni suspectaţi că sunt în contact cu organizaţia Stat Islamic, în timp ce alţi doi suspecţi sunt căutaţi, potrivit românialibera.ro.

 

Aceşti patru bărbaţi sunt suspectaţi de pregătirea „unui act grav ce ameninţă securitatea statului”. O femeie a fost de asemenea arestată în Renania de Nord-Westfalia pentru alte motive, a anunţat poliţia berlineză, potrivit căreia algerienii suspecţi trăiau în adăposturi pentru refugiaţi.

 

„Am cooperat cu colegii noştri în Renania de Nord-Westfalia şi în Saxonia Inferioară, la adăposturile pentru refugiaţi unde trăiau suspecţii au fost percheziţionate’, a indicat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Stefan Redlich.

 

Unul din cei doi bărbaţi arestaţi în regiunea Renania de Nord-Westfalia face obiectul unui mandat de arestare a autorităţilor algeriene pentru presupusă apartenenţă la organizaţia Statul Islamic. Al doilea bărbat a fost arestat la Berlin pentru falsificare de documente. La Berlin, percheziţiile au avut loc în patru apartamente şi la două locuri de muncă. În total, 450 de poliţişti, între care unităţi speciale, au fost mobilizate în capitală, în Renania de Nord-Westfalia şi în Saxonia Inferioară, a precizat purtătorul de cuvânt.

 

De la atacurile de la Paris din 13 noiembrie 2015, autorităţile germane au indicat în mai multe rânduri că şi Germania a fost ameninţată de atacuri ale unor grupări jihadiste. Astfel, în noaptea de Anul Nou la Munchen, gările din capitala bavareză au fost închise publicului din cauza unei alerte.

 

 

(Sursa: românialibera.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments