Personalul auxiliar de la Spitalului Judeţean de Urgenţă din Botoşani protestează în fața Consiliului Județean

0
64

Foto: Botoșani Necenzurat

Aproximativ 40 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani au pichetat, joi, sediul Consiliului Judeţean, în semn de protest faţă de neacordarea unor drepturi salariale, dar şi faţă de condiţiile de muncă.

 

Salariaţii sunt nemulţumiţi de neacordarea tichetelor de masă, neplata drepturilor salariale pentru asistenţii medicali care au promovat gradul principal, dar şi de neasigurarea echipamentelor medicale şi materialelor de protecţie.

 

„A trecut suficient timp de când eforturile noastre nici nu sunt băgate în seamă. Nu se încearcă sub nicio formă să se găsească soluţii amiabile de rezolvare a problemelor ” a afirmat liderul Sindicatului Sanitar din Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, Lia Temciuc.

 

Aceasta acuză conducerea spitalului că a obligat personalul auxiliar şi de îngrijire să urmeze cursuri de pregătire profesională pe bani proprii, cu toate că unitatea medicală avea obligaţia să suporte contravaloarea acestora.

 

Sindicaliştii mai cer majorarea finanţării pentru sectorul sanitar astfel încât aceasta să ajungă la 6% din Produsul Intern Brut. Ei ameninţă că vor ieşi în stradă până la soluţionarea revendicărilor lor.

 

(Sursa: radioiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments