Prima prelevare de cord de la un pacient aflat în moarte clinică, la Iași. Medici specialiști din Târgu Mureș au asistat la operație

0
111

Premieră în centrul medical universitar Iaşi: o echipă de chirurgi urma a prelevat în cursul nopţii, inima unui pacient aflat în moarte cerebrală. Intervenția a avut loc în jurul orei 2 dimineaţa, la Spitalul „Sfântul Spiridon“, în cadrul Centrului Regional de Transplant, informează „Ziarul de Iași”.

 

În această dimineață, un avion de tip spartan al MApN a decolat de pe Aeroportul Iași pentru a transfera la Institutul de Boli Cardiovasculare din Târgu Mureș inima prelevată în cursul nopții trecute de chirurgii cardiaci de la Institutul de Boli Cardiovasculare.

 

Intervenţia pentru prelevarea cordului a fost posibilă în baza sprijinului acordat de chirurgii cardiaci de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Târgu Mureş.

 

Potrivit medicilor ieşeni, donatorul este un bărbat de 46 de ani din Iaşi care a fost internat anterior, în stare gravă, la Spitalul de Neurochirurgie din Tătăraşi. În cursul zilei de ieri, bărbatul a fost declarat în moarte cerebrală, familia fiind de acord cu donarea organelor sănătoase.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments