Primul caz de transmitere pe cale sexuală a virusului Zika, detectat în Franța

0
77

Primul caz de transmitere pe cale sexuală a virusului Zika a fost detectat în Franța, la o femeie care a fost contaminată de partenerul ei recent întors dintr-o călătorie din Brazilia, informează english.rfi.fr.

 

Potrivit declarațiilor ministrului francez al Sănătății, cazul de transmitere a virusului Zika pe cale sexuală a fost detectat cu câteva zile în urmă, la o „o femeie care nu este însărcinată”. Cele două persoane locuiesc în capitala țării, iar femeia „se simte bine”.

 

Virusul Zika, despre care se crede că ar provoca microcefalia fătului, reprezintă o urgenţă privind sănătatea publică la nivel global care necesită o reacţie rapidă, a stabilit Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

 

Boala a fost depistată pentru prima dată în mai 2015, în Brazilia, iar virusul s-a răspândit în peste 20 de ţări, printre care se numără Brazilia, Columbia, Bolivia, Paraguay, Columbia, Mexic şi Venezuela.

 

(Sursa: b1.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentFrații Micula au câștigat definitiv procesul cu statul român. Vom plăti despăgubiri de 200 de milioane de euro
Articolul următorPana de curent din Ucraina de la sfârșitul anului trecut, produsă de un atac cibernetic
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments