PSD Iași: Aeroportul nu este proprietatea PNL Iași

0
125

Grupul consilierilor județeni ai PSD Iași constată cu îngrijorare faptul că actualul director al Aeroportului Internațional Iași, Marius Bodea, folosește această instituție din subordinea Consiliului Județean Iași ca pe o platformă electorală, în interes politic.

 

Reamintim opiniei publice ieșene faptul că întreg procesul privind dezvoltarea aerogării ieșene a fost sarcina Consiliului Județean Iași, în ansamblul său, ca organism deliberativ, și un obiectiv asumat al majorității create de PSD Iași atât în mandatul 2008-2012, cât și în mandatul câștigat de USL (2012-2016). Datorită votului necondiționat acordat de PSD Iași împreună cu partenerii politici, Aeroportul Internațional Iași și-a putut dezvolta infrastructura și, în consecință, capacitatea de trafic.

 

În ultimele săptămâni, a devenit tot mai clar cum candidatul PNL la primăria Iași folosește o strategie de gonflare a imaginii publice personale, prezentându-se ca fiind inițiatorul și gestionarul demersurilor de modernizare a pistei și terminalelor.

 

Având în vedere această imixtiune evidentă a politicului în actul de administrație, grupul consilierilor județeni ai PSD Iași îi solicită directorului aeroportului să-și reevalueze cu celeritate poziția, având la îndemână și opțiunea de a se retrage din această funcție executivă pentru a nu o mai amesteca cu cea politică. Aeroportul Internațional Iași nu este sigla sub care funcționează PNL Iași.

 

Menținerea actualei stări de fapt ne va determina să analizăm posibilitatea legală ca această funcție executivă să fie încredințată unui tehnocrat, specialist în domeniul aeroportuar.

 

Reamintim, de asemenea, opiniei publice faptul că Marius Bodea a fost lansat în postura de candidat la primăria Iași de către consilierul prezidențial Dan-Andrei Muraru, gest pe care     l-am semnalat la momentul respectiv (octombrie 2015) ca fiind un derapaj anticonstituțional venit din partea administrației prezidențiale.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments