Renault intră pe piața asiatică. A inaugurat prima fabrică în China

0
67

Renault a inaugurat luni prima sa uzina în China, producătorul auto francez intrând tardiv pe cea mai mare piaţă auto din lume care cunoaşte o mare revigorare în ultimii ani scrie AFP.

 

„Acesta este primul pas mare” pentru dezvoltarea Renault „pe o piaţă esenţială unde a fost practic absentă”, a declarat CEO-ul Renault, Carlos Ghosn, în timpul unei ceremonii desfăşurate la fabrica inaugurată în metropola Wuhan, în centrul ţării.

 

Rezultatul unui parteneriat cu constructorul chinez de automobile Dongfeng, uzina de la Wuhan are o capacitate de producţie de 150.000 de vehicule pe an, care ar urma să crească treptat.

 

Iniţial, fabrica va asambla modelul Kadjar, cel mai nou „crossover” Renault, într-o versiune uşor modificată pentru a atrage consumatorii chinezi, foarte ataşaţi de maşinile 4×4.

 

„Vedem o explozie pe piaţa auto din China şi nu se va opri aici. Am ajuns târziu, dar cu produsul potrivit”, arată Jacques Daniel, directorul fabricii din China.

 

Vânzările de maşini în China au crescut cu 4,7% anul trecut, la 24,6 milioane de unităţi, dar cu toate acestea marchează o încetinire faţă de creşterile de 14% şi, respectv, 7% înregistrate în 2013 şi 2014.

 

(Sursa: HotNews.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments