Șapte teroriști din Statul Islamic arestați în Rusia. Plănuiau atentate la Moscova și St. Petersburg

0
64

Şapte membri ai Statului Islamic care plănuiau atentate teroriste la Moscova şi St. Petersburg au fost reţinuţi, luni dimineaţa, în oraşul Ekaterinburg din regiunea Munţilor Ural, a anunţat Serviciul de Securitate Federal al Rusiei (FSB).

 

Oficialii ruşi susţin că liderul grupului ar fi venit în Rusia din Turcia. După ce ar fi comis atentatele teroriste în cele mai mari două oraşe ale Rusiei, militanţii ISIL ar fi plănuit să fugă în Şiria, unde vaste teritorii sunt controlate de jihadistii de la Statul Islamic, transmite Russia Today.

 

FSB a arătat că cei şapte bărbaţi intenţionau să folosească în atacuri dispozitive explozibile improvizate. Membrii celulei sunt cetăţeni ruşi, dar şi din ţări din Asia Centrală, au mai spus autorităţile de la Moscova.

 

Cei şapte membri ai Statului Islamic au fost arestaţi într-o operaţiune în forţă a autorităţilor ruse, care au găsit la percheziţii inclusiv componente ale unor dispozitive explozive improvizate, detonatoare electrice, grenade, arme şi cărţi şi alte materiale extremiste. De asemenea, agenţii FSB au arestat 20 de islamişti şi la Moscova.

 

Nu ar fi pentru prima dată când autorităţile ruse opresc o tragedie. Şi anul trecut, mai mulţi islamişti care pregăteau un atentat major la Moscova au fost arestate.

 

După intervenţia militară a Kremlinului în Şiria, jihadistii de la Statul Islamic au ameninţat Rusia în repetate rânduri. Militanţii ISIL au făcut apel la tinerii din Rusia să pornească jihadul împotriva acestei ţări, care, în cele din urmă, „va fi învinsă”.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments