Spania. Primul caz din Europa de gravidă infectată cu virusul Zika

0
127

Foto: standard.co.uk

Autorităţile spaniole au declarat că o femeie însărcinată sosită recent din Columbia a fost infectată cu virusul Zika. Este primul astfel de caz raportat în Europa.

 

Epidemia continuă provocată de virusul Zika a luat o nouă turnură joi, după ce oficialii spanioli au anunţat că una dintre cele şapte persoane infectate cu respectivul virus este o femeie însărcinată.

 

„Unul dintre pacienţii diagnosticaţi în Catalonia este o femeie însărcinată, care a prezentat simptome după ce a revenit dintr-o călătorie în Columbia”, a susţinut Ministerul Sănătăţii într-o declaraţie.

 

Oficialii au precizat că femeia este sub supraveghere medicală în prezent şi că starea ei este stabilă.

 

În plus, ministerul a declarat că numărul de cazuri de infecţie cu Zika nu reprezintă până acum un risc serios pentru o epidemie în Spania, conform Deutsche Welle.

 

Noi măsuri de precauţie

Rapoartele din Spania au fost publicate în aceeaşi zi în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a sfătuit ţările din întreaga lume să nu accepte donaţii de sânge de la oameni care au călătorit în ţările afectate, a raportat agenţia de ştiri AFP.

 

Atât Canada cât şi Marea Britanie au declarat că persoanele care se reîntorc din acele ţări vor trebui să aştepte o anumită perioadă de timp înainte să poată dona sânge.

 

S-a constatat o legătură strânsă între virusul Zika şi microcefalie, un defect de naştere care face ca bebeluşii să se nască cu creiere anormal de mici şi retard mintal. Deşi nu a fost dovedită încă o relaţie cauzală, Brazilia a înregistrat o rată de microcefalie de aproximativ 20 de ori mai mare după ce virusul a început să se răspândească în ţară.

 

Virusul Zika a fost identificat prima dată în Uganda în 1947, dar primul caz cunoscut de infecţie în America de Sud s-a înregistrat în 2015.

 

Zika, care se răspândeşte în principal prin intermediul ţânţarilor, s-a răspândit în 26 de ţări în America de Nord şi Sud, precum şi în unele zone ale Caraibelor.

 

(Sursa: Epoch Times România)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAstăzi e ziua „Regelui”. Gică Hagi împlinește 51 de ani (VIDEO)
Articolul următorGabriel Oprea, audiat la sediul DNA
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments