Guvernul se implică în combaterea evaziunii fiscale: înființează structuri de poliție judiciară fiscală în unități ale Parchetului

0
73

Guvernul va crește forța procurorilor implicați în combaterea evaziunii fiscale și va înființa în acest scop, conform unui document consultat de Profit.ro, structuri de poliție judiciară fiscală în mai multe unități de Parchet, care să îi sprijine direct și fără intermediari pe procurori.

 

Structurile de poliție judiciară fiscală vor primi avizul Guvernului cel târziu în luna septembrie.

 

Argumentul principal al Executivului pentru înființarea unor astfel de structuri este eficientizarea activității Parchetelor în combaterea evaziunii fiscale.

 

„Este avută în vedere constituirea, în cadrul unor unități de Parchet, în funcție de competența materială în domeniul cercetării evaziunii fiscale, a unor structuri de poliție judiciară care să sprijine în mod direct și nemijlocit procurorii în demersul lor specific. În acest fel, vor fi asigurate resursele necesare unităților de Parchet pentru instrumentarea cauzelor de evaziune fiscală, cu respectarea confidențialității cercetării și urmăririi penale”, se arată în document.

 

Guvernul așteaptă la acest moment ca Ministerul Justiției să vină cu un plan pentru înființarea unor astfel de structuri de poliție judiciară fiscală.

 

(Sursa: profit.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments