Suedia vrea să cazeze imigranți pe un vas de croazieră

0
118
FOTO: wikimedia.org
Nava Ocean Gala
Suedia plănuiește să închirieze o navă luxoasă de croazieră, ancorată într-un port din Marea Baltică, cu scopul de a adăposti aproximativ 1.800 de imigranți.

Nava Ocean Gala, construită în 1982 ce este folosită ca un hotel plutitor, este pusă la dispoziție pentru autoritățile suedeze de către compania americană US Shipmanagers.

„Furnizorul trebuie să găsească un port în care să ancoreze nava, iar aceasta trebuie să fie supusă unei expertize pentru ne asigura că ea răspunde anumitor standarde de securitate şi confort”, a declarat Alexandra Elias, un purtător de cuvânt al Biroului pentru Migraţie din Suedia.

 

Potrivit Biroului pentru Migrație din Suedia, negocierile cu compania americană sunt avansate, prețul care urmează să fie plătit pe zi pentru fiecare pasager fiind de 450 de coroane suedeze, echivalentul a 48 de euro. Nava ar urma să fie ancorată în portul Härnösand, situat la aproximativ 400 de kilometri nord de capitala Stockholm. Autoritățile locale s-au opus acestui demers, din motive de ordin administrativ.

 

Începând cu anul 2015, pe teritoriul Suediei au pătruns aproximativ 163.000 de solicitanți de azil. Mii de imigranți au fost adăpostiți în biserici, săli de sport, moschei sau centre de evacuare ale societății civile deoarece centrele de primire au un număr insuficient de paturi.

„Situaţia este încă tensionată. În 2016, vom avea nevoie de la 20.000 până la 30.000 de locuri suplimentare”, a precizat Alexandra Elias.

 

 

(Sursa: bihon.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments