Tânără de 18 ani, internată în stare gravă la Spitalul de copii din Iași: cântărește doar 26 de kilograme

0
75

O tânără de 18 ani din judeţul Vrancea a fost internată în stare gravă la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Din cauza unor afecţiuni psihice, pacienta a refuzat să mai mănânce şi a ajuns să cântărească numai 26 kilograme, informează „Adevărul”.

 

Tânăra a fost internată în spitalul ieşean în urmă cu o săptămână. Pacienta din Adjud a fost preluată direct în secţia ATI a Spitalului „Sfânta Maria” în stare gravă, după ce, de la aproape 40 de kilograme, a ajuns să cântărească numai 26 kilograme.

 

Potrivit medicilor, în ultima lună pacienta a refuzat să mai mănânce şi, pe fondul scăderii sistemului imunitar, a dezvoltat o infecţie pulmonară care îi pune viaţa în pericol. Spre deosebire de cazurile similare pe care medicii ieşeni le-au îngrijit, pacienta din judeţul Vrancea nu este victima unui abuz din partea părinţilor, mama ei fiindu-i alături de la internare.

 

Pentru a fi pusă pe picioare, tânăra are nevoie de spitalizare îndelungată în care să i se administreze tratament de specialitate. În ultimii patru ani, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi au fost salvate două paciente care erau aproape în comă din cauza malnutriţiei. Adina, în vârstă de 18 ani, cântărea 16 kilograme, iar Florentina, în vârstă de patru ani, avea doar cinci kilograme.

 

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentO bacterie extrem de periculoasă, descoperită în lacul de acumulare Izvorul Muntelui. Sănătatea populației este amenințată
Articolul următorINSP: 12 persoane au murit în perioada 8-14 februarie din cauza virusului gripal
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments