Temutul comandant Al-Qaida Abu Hamza, ucis de o dronă americană în estul Yemenului

0
72

Şase membri prezumtivi ai Al-Qaida au fost ucişi într-un atac cu drona produs în cursul nopţii de miercuri spre joi în estul Yemenului şi atribuit armatei americane, transmit Reuters şi AFP, citând surse tribale şi responsabili de securitate.

 

Printre aceştia s-ar afla şi Jalal Belaidi, cunoscut şi sub pseudonimul Abu Hamza, un comandant de la vârful Al Qaida şi unul dintre cei mai proeminenţi lideri ai grupării. Belaidi s-a născut în provincia yemenită Abyan şi a fost liderul Al Qaida în Zinjibar. Ulterior, el a avansat în rang şi a ajuns să se numere printre conducătorii de la vârful organizaţiei teroriste.

 

Potrivit France Presse, toţi cei şase membri au fost ucişi de o dronă care a vizat un vehicul care îi transporta pe jihadiști în sectorul Rodhumde în provincia Shabwa, o zonă deşertică îndepărtată unde se crede că acţionează militanţi ai Al-Qaida, relatează Agerpres.

 

Provincia a mai fost ţinta unor atacuri cu dronă în acest an.

 

Din martie 2015, jihadiștii sunniţi din Al-Qaida şi Statul Islamic au profitat de haosul creat de conflictul dintre rebelii şiiţi pro-iranieni şi forţele proguvernamentale, susţinute de o coaliţie arabo-sunnită, pentru a-şi consolida poziţiile în sudul Yemenului.

 

Miercuri, trei presupuşi membri ai Al-Qaida au fost ucişi în lupte cu forţele proguvernamentale yemenite la Ahwar, în provincia Abyane.

 

Militanţii Al-Qaida controlează din aprilie 2015 oraşul Mukalla, capitala provinciei Hadramout (sud-est), şi au o prezenţă puternică la Aden, oraş-port din sudul Yemenului. în această săptămână ei au reuşit să preia controlul asupra localităţii Azzan, din provincia Shawba.

 

(Sursa: stirileprotv.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments