Torționarul Alexandru Vişinescu, condamnat la 20 de ani de închisoare

0
134

FOTO: gandul.info

Torționarul Alexandru Vișinescu a  fost comandant, miercuri, de Curtea de Apel București,  la 20 de ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de crime împotriva umanității.  Acesta a fost comandantul penitenciarului de la Râmnicu Sărat.

 

Alexandru Visinescu este primul torţionar trimis în judecată pentru crime împotriva umanităţii. Anchetatorii susţin că, în perioada 1956-1963, când a condus Penitenciarul Râmnicu Sărat, i-a supus pe deţinuţii politici la rele tratamente, bătăi şi alte violenţe, i-a lipsit de hrană, medicamente şi asistenţă medicală. Zeci de supravieţuitori şi rude ai deţinuţilor politici au depus mărturii în instanţă împotriva sa, titrează DC News.

 

Printre victimele lui Alexandru Vişinescu s-ar număra Corneliu Coposu, Ion Diaconescu şi Ion Mihalache, arată procurorii. Ei au început ancheta în iulie 2013, la o jumătate de secol de la comiterea faptelor.

 

 

(Sursa: dcnews.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentNoroc de primele de sărbători! DJS Iași: câştigul salarial mediu net din judeţ, în creștere
Articolul următorVIDEO. Invitație pentru cinefilii ieșeni: Care este costul real al hainelor pe care le purtăm? Intrarea este LIBERĂ
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments