Turist ucrainean, căutat de salvamontiști în Masivul Piatra Craiului

0
85

Un turist ucrainean este căutat, vineri, de salvamontiştii din Zărneşti şi Câmpulung, după ce, cu o zi în urmă, a dispărut în zona Şaua Grindului din Masivul Piatra Craiului, potrivit Agerpres.

 

„Bărbatul în vârstă de 30 de ani a dispărut joi dimineaţa când a ieşit din refugiul Şaua Grindului, unde a poposit peste noapte, împreună cu un grup format din cinci persoane, trei femei şi doi bărbaţi, el fiind ghidul. Cel mai probabil a ieşit pentru necesităţi fiziologice, în jurul orei cinci, şi nu s-a mai întors. Cred că a alunecat pe zăpada îngheţată. Membrii grupului au observat că nu se mai întoarce şi au sunat la Salvamont. Dacă a căzut în zona de sud-est a refugiului, este mai uşor accesibilă şi acolo intervin salvamontiştii de la Argeş. Dacă a căzut pe partea de nord-est, atunci a căzut în prăpastie, în zona ‘La lanţuri’, foarte periculoasă şi greu accesibilă. O echipă formată din trei salvamontişti din Zărneşti continuă vineri căutările în zona ‘La lanţuri’, o zonă de abrupt foarte dificilă. Deocamdată nu am niciun semnal de la colegii mei”, potrivit şefului Salvamont Zărneşti, Ioan Pivodă.

 

Șeful Salvamont a mai declarat că şansele ca turistul să fi supravieţuit sunt reduse, având în vedere temperaturile scăzute.  Mai mult, el a spus că jandarmii montani au solicitat un elicopter ca să survoleze zona de creastă a Masivului Piatra Craiului, dar condiţiile atmosferice nu permit acest lucru.

 

 

(Sursa: romanialibera.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentFinancial Times: „NATO recunoaşte vulnerabilitatea Flancului Estic în faţa Rusiei”
Articolul următorJefuiți de viitorul ginere. Paguba: 21.000 de euro și o mireasă trădată
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments