Un român a inventat o soluție creativă pentru jucării comestibile

0
136

„Cristal Reticular”, după cum îl numește fondatorul, a bătut o concurența strașnică din întreaga lume pentru a câștiga prezența la cel mai mare spectacol de inovare din Marea Britanie.

 

Cristalul Reticular este una dintre primele 100 de inovații care au fost prezente la Inovare UK 2015. Acest eveniment a avut loc la Old Billingsgate din Londra unde au fost peste 3.000 de participanți.

 

 

 

Piața de jucării și jocuri este una dintre cele mai dinamice sectoare din România. Principalii factori care au contribuit la creșterea vânzărilor in România sunt redresarea economică si o putere mai mare de a cheltui pe copilExistă un sentiment puternic de produse străine(cum ar fi Lego, Disney)cu peste 90%  din produse provenite din import.

 

Ideea de Cristal Reticular a pornit în timpul studiilor in 2008 de la o componentă a spațiului ce poate fi asamblată la infinit fără pierderi de stabilitate. După 7 ani de cercetare cu fonduri de susținere din public, familie si prieteni, ideea a ajuns la un stagiu care permite comercializarea. Proiectul a atras atenția celor din Marea Britanie, in schimb fondatorul este hotărât să exporte acest produs din România și să ușureze munca părinților ținând copii ocupați.

 

„Andrei Toma este un câștigător meritat și se alătură unui grup de prestigiu de 100 de inovatori de top care simbolizează produsele de top din 2015. Cu participanți de la investitori internaționali, cumpărători și antreprenorii vizionari pana la guverne si mediul academic, acest eveniment este o vitrina inedită pentru companiile câștigătoare.” a spus CEO-ul de la InnovateUK, Ruth McKernan.

 

„Dacă te consideri câștigător poți fi oriunde, nu contează țara de unde vii. Singura capcană de pe piață este cea politică si mulți antreprenori au cumpărat etichete străine. Când vine vorba de consumatori, ei pot fi oriunde, ținând cont că globalizarea a democratizat comerțul dar și accesele la piață, prin educație. Sunt ferm convins că aceasta jucărie va deveni un simbol al României pentru ca te poți juca dar si mânca, un lucru greu de rezolvat pentru părinți.” a declarat fondatorul.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments