VIDEO. Nopți albe, la Spitalul de Pediatrie. Copii înghesuiți câte doi în pat și părinți stând de veghe în saloane

0
136

Situație de criză la Spitalul de Copii din Iași. Medicii pediatri sunt nevoiți să înghesuie câte doi copii în pat. Aerul din saloane a devenit aproape irespirabil iar părinții fac nopti albe pe scaune sau pe un colț de pat.

 

Numărul cazurilor de viroze respiratorii, răceli, pneumonii şi gastroenterite s-a dublat din cauza valului de căldură din ultima perioadă. Astfel, că unele dintre secțiile Spitalului de Pediatrie din Iași s-au aglomerat, iar copiii stau și câte doi în pat, în timp ce părinții care îi insoțesc dorm pe scaune. Grav este faptul ca în acelasi salon sunt îngrămăditi copii cu afecțiuni diferite. Cu alte cuvinte, sunt toate șansele ca cei mici să vină cu o boală iar la externare să plece cu alta acasă.

 

 

Medicii pun numărul foarte mare de viroze pe seama vremii neobişnuit de calde pentru această perioadă. Ei se aşteaptă ca în săptămânile care vin, numărul copiilor bolnavi aduşi la spital să fie şi mai mare. Anual, la spitalul de pediatrie din Iaşi sunt trataţi peste 20.000 de copii din toată Moldova.

 

(Sursa: Iași TV Life)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments