VIDEO. Palatele rromilor din Zanea au fost debranşate de la curent: „Suntem nevoiaşi, fiecare plăteşte cum poate”

0
85

Trupele speciale au descins marţi într-o comună de lângă Iaşi, împreună cu mai mulţi angajaţi de la societatea de electricitate, şi au debranşat de la reţeaua de curent zeci de case şi palate ţigăneşti. Proprietarii sunt acuzaţi că nu şi-au mai plătit facturile de multă vreme. Forţele de ordine au supravegheat totul, ca să nu apară niciun fel de incidente. Unii localnici au constestat însă acţiunea, potrivit Pro TV.

Acţiunea a avut în satul Zanea, într-o comunitate de ţigani, la primele ore ale dimineţii. Majoritatea oamenilor care trăiesc în sat au case mari sau chiar palate, iar facturile ajung la mii de lei. Reprezentanţii societăţii de electricitate au fost de acord că aceştia să plătească dările eşalonat. Cum plăţile nu s-au făcut, s-au luat şi măsuri.

 

„Am fost plecat pe la ţară cu cortul şi mi-a venit curentul 15 mii de lei, 150 de milioane. Da’ ce am eu să consum 150 de milioane? Am 2 becuri şi un televizor. Pe ce bază? De unde să-i plătesc? Nu avem posibilitate şi au venit ai şu întrerupt curentul”, spune un localnic.

„La domnii ăştia care au venit sunt restante cu EON-ul, care au făcut contracte să plătească parţial. Şi acum vor să plătească tot, oamenii nu au aceşti bani, 4 mii, 5 mii de lei, acum ei taie la toţi ţiganii în rând”, spune un altul.

Puşi în faţa faptului împlinit, unii ţigani au venit totuşi cu acte şi facturi ca să dovedească fapptul că sunt cu plata la zi. Cert este că, în urma acestei acţiuni, trei sferturi din locuitorii satului au rămas fără curent. În tot acest timp, trupele speciale au supravegheat îndeaproape totul.

„Am plătit de atâtea ori, da ce vor, să plătim o dată grămadă? Avem câte două becuri şi gata, taie curentul? Avem o săptămână, două de când am plătit, de ce taie la toţi curentul? Uite, am plătit 45 de milioane”, spune o femeie.

„2 milioane 600 la zi, la mine nu are ce caută să taie lumina, eu am plătit lumina. Suntem nevoiaşi, fiecare plăteşte cum poate”, e de părere un alt localnic.

Acţiunea s-a desfăşurat în două comune din judeţul Iaşi. În total, 140 de persoane au rămas fără curent electric. Autorităţile spun că pagubă produsă ajunge la aproape 2 milioane de lei.

 

 

(Sursa: stirileprotv.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments