Afacerea de partid duduie: Enviro, contracte reînnoite pentru firma unui urmărit general

0
391
Cristian Maftei este felicitat în fiecare an de ziua sa, pe contul de Facebook
Din ce trăieşte acum firma lui Cristian Maftei: contracte-cadru cu DRDP şi DJADP. Enviro Construct are contracte în derulare cu Direcţia Judeţeană de Drumuri şi cu cea Regională.  „Anul trecut am plătit către cele trei firme din consorţiu 6 milioane de lei, anul acesta probabil cam tot atât”, spune Daniel Minciună, directorul Direcţiei Judeţene. Tot Enviro Construct face multe milioane din afaceri cu Direcţia Regională de Drumuri.

Cristian Maftei, fostul liberal ieşean condamnat la şase ani de puşcărie şi fugit din ţară, derulează, în continuare, contracte importante prin firma sa. Astfel, patru contracte-cadru în care este implicată firma sa adună peste 20 de milioane de lei anual.

 

Consorţiu câştigător la Drumuri Judeţene

Enviro Construct a câştigat, alături de Ted Construct şi Conted, un contract-cadru pe doi ani pentru plombare de drumuri judeţene. „Enviro deţine 25 la sută. Anul trecut am plătit 6 milioane pentru lucrări, cu tot cu TVA. Estimăm că în acest an vom achita cam aceeaşi sumă”, a spus Daniel Minciună, directorul Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DJADP) Iaşi.

Un alt consorţiu, format din Enviro Construct, Tehnoforest şi Construct Drum, a câştigat un alt acord-cadru, tot pe doi ani, pentru 2015 şi 2016, de pietruire în judeţul Iaşi. „În acest contract Enviro are 15 la sută. Sunt pietruiri cu 30 şi 600 metri cubi pe kilometru. În primele 3 luni din 2016, am achitat pentru acest contract 1,8 milioane de lei şi vom majora suma la două milioane de lei. Sunt cam două milioane de lei la trei luni în acest contract”, a explicat Minciună.

 

Unul după altul

Enviro a mai derulat două contracte pentru Direcţia Judeţeană de Drumuri: „Au pus un covor asfaltic la Rediu, în asociere cu Danlin XXL Roman. Contractul a  fost estimat la 3,5 milioane de lei şi a fost dat pentru 2,5 milioane de lei. Tot Enviro mai toarnă îmbrăcăminte bituminoasă la Rediu, pe un kilometru, cu 850.000 de lei”, a adăugat Minciună. În total, din contractele cu DJADP, Enviro a câştigat anul trecut aproximativ 4,8 milioane de lei.

 

Banii serioşi vin de la DRDP

Grosul banilor firmei Enviro Construct vine însă din două contracte cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi. Primul contract, pentru întreţinere pe timp de vară, încheiat în iulie 2015, aduce firmei aproape 14 milioane de lei. Al doilea acord a fost încheiat în octombrie 2015, este pentru asfaltarea pe drumuri şi are valoarea de 13,06 milioane lei.

În 2014, Enviro a avut o cifră de afaceri de peste 33 de milioane de lei şi un profit net de 125.000 de lei.

Citește și

„Cap de porc”, şocat de cea a găsit în România. Clămparu vrea spaţiu personal de 4 mp în puşcăria din Iaşi 

Se află în Dubai?

Cristian Maftei a fost condamnat în acelaşi dosar pentru care fostul prefect Radu Prisăcaru este acum în închisoare. În ziua în care a fost pronunţată sentinţa, pe 13 iunie 2014, Maftei nu s-a prezentat la Poliţie, fiind dat în urmărire. Informaţiile apărute ulterior au arătat că omul de afaceri a fugit întâi în Republica Moldova, iar de acolo ar fi ajuns în Dubai.

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentUn poliţist din Vaslui a împuşcat un tânăr după ce acesta a încercat să-l lovească cu un topor
Articolul următorTÂRG DE ANTICHITĂŢI şi evenimente antrenante, în week-end, la PALAS
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments