Agricultorii basarabeni au introdus trei soiuri de hibrizi de porumb în Registrul de Stat al României

0
169
FOTO: paginadeagricultura.ro
Poză simbol
Institutului de Fitotehnie „Porumbeni” din Republica Moldova, împreună cu Institutul pentru Testarea şi Înregistrarea Soiurilor din Bucureşti (ISTIS), a reuşit să introducă trei soiuri de hibrizi de porumb în Registrul de Stat al României.

 Potrivit Prim-ministrului din țara vecină, soiurile respective vor fi introduse în catalogul de plante a 28 de ţări din Comunitatea Europeană, fapt ce va permite Republicii Moldova să le promoveze şi să le comercializeze în statele Uniunii Europene, transmite realitatea.md.

 

„Fără îndoială, este un succes al specialiştilor de la Porumbeni. Cercetarea în domeniul agriculturii, dar şi agricultura noastră în ansamblu demonstrează încă o dată că există potenţial de dezvoltare care trebuie valorificat”, a menționat Pavel Filip.

 

De asemenea, Şeful Executivului s-a arătat optimist în ceea ce priveşte promovarea produselor fabricate în Moldova, accentuând că exemplul celor de la Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” ar trebui să inspire și alte domenii de cercetare și inovare.

 

 

(Sursa: realitatea.md)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentMaroon 5 va concerta pentru prima dată în România
Articolul următorCheloo, sub control judiciar în dosarul de trafic de droguri
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments