UPDATE. BOMBĂ: liberalul Radu Botez, candidat ALDE la Primăria Iaşi

0
609

UPDATE
Candidatul ALDE la Primăria Municipiului Iași a fost prezentat oficial astăzi în cadrul unei conferințe de presă organizată la CENTRUL DE AFACERI IAȘI, din strada Elena Doamna.

Senatorul Varujan Vosganian, președinte al Organizației Județene ALDE Iași, l-a prezentat pe Radu Botez ca pe un „fiu al Iașului” , „ca un om a cărui biografie a fost mai presus de orice controversă” și ca pe un om „a cărui parcurs a fost tot timpul în zona dreptei”.

„Radu Botez, candidatul ALDE la Primăria Iașului, și-a prezentat invitații și susținători: Margareta Perevoznic, mare maestră internațională a șahului și cea care a pus bazele acestui sport al minții în Iași, profesorul universitar dr. Cristian Dragomir, chirurg și fost rector la UMF Iași, profesorul universitar dr. Victor Năstase, fost decan la UMF Iași, profesorul universitar dr. Vasile Astărăstoaie, fost rector la UMF Iași și fost Președinte al Colegiului Medicilor, medicul Răzvan Constantinescu, profesorul Traian Cohal, cel mai cunoscut profesor preuniversitar de matematică din Iași, lectorul Sorin Miron, fizician, avocatul Mihai Tun, vicepreședintele Baroului Iași, avocatul Nicolae Volovăț, precum și oamenii de afaceri de succes Simon Iancu, Emil Pinteală, Sorin Ionescu și Dorin Cristea, manager la o firmă de IT. Alături de aceștia au mai fost menționați, profesorul universitar dr. Gheorghe Popa, fost rector la Universitatea „Al. I. Cuza” Iași și Vasile Cepoi, fost Ministru al Sănătății.

În mesajele rostite de toţi participanţii la eveniment, cel mai adesea s-a regăsit ideea că Radu Botez este omul care poate convinge opinia publică ieșeană să îl aleagă pentru că Iașul merită un om născut aici, crescut și școlit aici, cunoscut ca un om de afaceri integru, un om moral și cu expertiză în domeniul administrației publice.

În zilele următoare, candidatul abia desemnat pentru Primărie își va anunța echipa și strategia de administrare a municipiului Iași, pentru perioada 2016-2020” , arată comunicatul ALDE Iaşi.

 

Ştire iniţială

Anunţul urmează a fi făcut oficial astăzi, într-o conferinţă de presă. Liberal cu state vechi, Radu Botez şi-a dat demisia din PNL Iaşi, urmând să candideze la alegerile locale pentru postul de primar din partea formaţiunii conduse de Călin Popescu Tăriceanu, ALDE.

 

Radu Botez a intrat în politică la sfârşitul anilor ’90, fiind membru al Uniunii Forţelor de Dreapta (UFD) unde a intrat în conflict cu liderul de atunci al filialei locale, Vasile Astărăstoae. O relaţie de colaborare a păstrat, totuşi, cu senatorul Varujan Vosganian, actualul şef al ALDE Iaşi şi fost co-preşedinte al UFD.

 

După ce UFD a fost „înghiţit” de liberali, Radu Botez a devenit consilier local, însă în perioada în care filiala ieşeană a fost condusă de baronul Relu Fenechiu, acesta s-a retras discret din viaţa politică. A revenit în politică anul trecut, în luna august, tot la PNL, alături de istoricul Dorin Dobrincu.

 

Radu Botez este un om de afaceri prosper în domeniul imobiliar.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentGrav accident rutier, în Bacău: un FIAT a intrat într-un maxi taxi pe podul de peste Siret
Articolul următorDieta cu crudităţi: ideală pentru întărirea sistemului imunitar
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments