Caz revoltător la Oţeleni. Elev scos din oră de sub ochii profesoarei şi bătut în şcoală de tatăl unui coleg

0
214

Întâmplare revoltătoare într-o şcoală din judeţul Iaşi. Un elev de clasa a opta a fost bătut în instituţia de învăţământ de tatăl unui coleg. Mai rău, copilul a fost scos din clasă în timpul orelor, cu acordul profesoarei care ţinea cursul respectiv. Poliţia a aflat de incident abia după ce tatăl victimei a depus o plângere.

 

Elevii din comuna ieşeană Oţeleni erau în timpul orei de biologie când tatăl unui copil din altă clasă a dat buzna, hotărât să-şi facă dreptate. Bărbatul era nervos că fiul său ar fi fost lovit în pauza mare de un coleg cu doi ani mai mare.

 

Pavel Cezar, tatăl copilului bătut: „A întrebat: cine a avut conflict cu copilul meu?. Băiatul meu s-a ridicat în picioare şi a zis că <eu>, iar el l-a prins de piept şi l-a târât afară. Acolo l-ar fi lovit cu palmele până l-a izbit cu capul de perete de câteva ori. Copilul meu a intrat în inconştienţă vreo 5 minute”.

 

Tatăl învinuit neagă acuzaţiile.

 

Ioan Cârcu, agresorul: „Eu, copilului nu i-am făcut nimic, copilul meu a fost victima acolo. N-am lovit pe nimeni, loveşti un copil, haideţi să fim serioşi!”.

 

Profesoara de biologie, cea care a permis ca elevul să fie scos din clasă de un adult care-i era străin, are o explicaţie halucinantă: nu și-a imaginat că se va ajunge aici.

 

Simona Scutaru, profesoara de biologie: „Faţă de mine s-a comportat civilizat părintele respectiv şi faţă de elev. Într-adevăr, părea impunător, oricum este un om destul de înalt. Că a degenerat, asta nu mai ţine de mine”.

 

Alida Iftime, purtătorul de cuvânt al şcolii: „Cadrul didactic este cel care asigură siguranţa fizică a copilului în primul rând înainte de celelalte obiective şcolare. Într-un sat, unde toţi oamenii se cunosc nu putem prevedea nişte pericole atât de mari”.

 

Părintele copilului bătut a depus plângere la Poliţie, iar cazul este anchetat şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Anchetele vizează însă doar agresiunea, nu și modul în care a procedat profesorul.

 

În mod inexplicabil, atât conducerea şcolii, cât şi Inspectoratul Şcolar nu consideră că ar trebui să fie supus unei sancțiuni profesorul la ora căreia s-a întâmplat incidentul. Asta deşi dascălul a permis ca băiatul să fie scos de la clasă de o persoană străină.

 

Pentru a evita pe viitor astfel de probleme, conducerea şcolii a anunţat că va încerca să găsească fonduri pentru a asigura paza instituţiei.

 

 

(Sursa: Digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments