Decizia magistraţilor ieşeni în cazul referendumului de la Pungeşti

0
93
FOTO: portal.just.ro
Curtea de Apel Iaşi
Curtea de Apel Iaşi a stabilit vineri, 25 martie, care este instanţa competentă să judece solicitarea Prefecturii Vaslui privind validarea referendumului desfăşurat pe 20 martie în localitatea Pungeşti, după ce judecătorii vasluieni şi-au declinat unii altora dosarul.

Magistraţii ieşeni au stabilit că Judecătoria Vaslui este instanţa competentă să judece cererea înaintată de Prefectura Vaslui, a doua zi după desfăşurarea referendumului. Dosarul urmează a fi înaintat instanţei vasluiene la începutul săptămânii viitoare, potrivit Adevărul.

 Prefectura Vaslui a solicitat magistratilor de la Judecătoriei Vaslui să valideze referendumul de la Pungeşti, după ce în legătură cu această temă au existat o serie de controverse, având în vedere că o lege aflată în vigoare cere o prezenţă de jumătate plus unu dintre alegătorii cu drept de vot, iar alta stipulează că pentru validare, referendumul are nevoie de 30% plus unu prezenţă la vot. Judecătoria Vaslui s-a abţinut de la judecarea cererii, declinând competenţa Tribunalului Vaslui. La rândul lor, magistraţii de la Tribunal au apreciat că, de fapt, Judecătoria este instanţa competentă să soluţioneze astfel de cereri. Dată fiind conflictul de competenţă ivit, Tribunalul Vaslui a solicitat Curţii de Apel să tranşeze situaţia.

Începând de luni, mai mulţi reprezentanţi ai Mişcării de rezistenţă de la Pungeşti, care au militat pentru oprirea explorării gazelor de şist de către Compania Chevron, au protestat zilnic în faţa Instituţiei Prefectului şi i-au cerut prefectului Daniel Olteanu să valideze referendumul potrivit legii care prevede o prezenţă la urne de 30 la sută plus unu dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale permanente, mai arată sursa citată.

(Sursa: adevarul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentNumele lui Victor Ponta apare în dosarul lui Sebastian Ghiţă
Articolul următorBelgia se alătură din nou raidurilor aeriene împotriva grupării Statul Islamic
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments